Logo

Over Adamant Solar

Adamant Solar heeft als doel om zonne-energie efficient te produceren met het oog op duurzaamheid en kwaliteit. Dit doen wij door de selectie van kwalitatief hoogstaand en betrouwbare onderdelen en door nieuwe wegen in te slaan om zo betaalbare energie op te wekken en te leveren.

Over ons

Adamant Solar heeft als doel om zonne-energie efficient te produceren met het oog op duurzaamheid en kwaliteit. Dit doen wij door de selectie van kwalitatief hoogstaand en betrouwbare onderdelen en door nieuwe wegen in te slaan om zo betaalbare energie op te wekken en te leveren. Hierin geven wij niet toe aan de status-quo, verleggen wij onze grenzen en creëren wij nieuwe kansen voor maximale impact.

 

Wij willen de marktverstoorders zijn door onze dynamisch en innoverende karakter en door snel op veranderingen te reageren. Door de beste technologieën en kennis samen te brengen binnen de gehele waardeketen, kunnen wij risico’s beheersen en gezonde rendementen realiseren, zowel op sociaal, klimaat en economisch vlak.

 

Ons team

Wij zijn een samensmelting van schone energie professionals die geloven dat het beter kan. De toepassing van technologie ter bevordering van duurzaamheid is een bekend concept, echter blijven toepassingen vaak steken door realisatie drempels. Door onze brede internationale en diepe lokale ervaring met zonne-energie, financiering en materialen selectie, vormt ons team een gezonde mix met een sterke missie die ons verbindt.

 

Het kernteam achter Adamant Solar heeft gezamenlijk meer dan dertig jaar ervaring in de ontwikkeling, financiering en bouw van hernieuwbare energieprojecten. Ieder van ons heeft ervaring opgedaan, ofwel zelfstandig of in dienstverband binnen internationale bedrijven die actief zijn binnen de energie waardeketen, waaronder projectontwikkelaars, materialen fabrikanten, banken en/of investeringsfondsen.

 

Management

Ismael Bena

Managing Director

 

Ismael heeft ruim >10 jaar ervaring in de hernieuwbare energiesector. Hij begon zijn loopbaan als ontwikkelaar van projecten en was verantwoordelijk voor site-ontwikkeling in onder meer Duitsland, Spanje, Italië en Turkije. Hij richtte een investeringsfonds op voor de financiering van zonne-stroomprojecten in Afrika en beklede verschillende posities van o.a. Hoofd Business Development, Project Finance Directeur en Country Director, alvorens zijn periode als managementconsultant. Ismael is verantwoordelijk voor de strategische, operationele en projectontwikkeling activiteiten van Adamant Holding.

 

Pieter Bijlsma

Financieel Directeur

 

Pieter startte zijn carrière als Finance Manager bij Shell, en stapte daarna over naar Dexia Bank, de toen de grootste kredietverstrekker aan overheden en nutsbedrijven in Europa. In 2007 begon hij te werken in de hernieuwbare energiesector, waar hij voornamelijk verantwoordelijk was voor de projectfinanciering en de project initiatie fases. Hij was onder andere als CFO verantwoordelijk voor een Indiase IPP met wereldwijde ontwikkelings- en EPC-activiteiten, en werkte ook als Senior Transaction Manager voor een Chinese ontwikkelaar/EPC waaronder verantwoordelijk voor de uitvoering van transacties in alle belangrijke Europese markten, de VS en Afrika.